Tafeltennisclub P.W. Diest

Transfernieuws: Spyridon Fakiolas bij P.W. Diest !

Posted by marcjanssens op 5 juni 08

Wat voor tafeltennis-insiders voorhanden lag is werkelijkheid geworden…
Na Carlo Di Paolo maakt nu ook de nieuwbakken B6-speler Spyridon Fakiolas de overgang van Jevota Lanaken naar P.W. Diest.

Spiro, 37 jaar jong, is bij deze aan zijn 3de club toe. Inderdaad,  halfweg de jaren ’80 begon hij zijn tafeltenniscarrière bij Mattec (Maasmechelen). Snel klom hij daar op naar een C4 klassement.   Toen 2de provinciale het eindstation voor de club dreigde te worden maakt hij de overstap naar Lanaken (’98-’99).  Ondertussen was hij verschillende opéénvolgende jaren c4 gerangschikt.  

In Lanaken speelde hij eerst een aantal jaren in de schaduw van de toenmalige A-ploeg ( Erwin Billen, Vanja Beerts, Raf Ramaekers, Yvan Vanlingen, Dirk Renaers e.a.)

In het seizoen ’01-’02 kwam dan de doorbraak. Voor het eerst werd hij C0-speler en 3 jaar later werd een prachtig seizoen zelfs bekroond met een B-klassement.

Dit zou Spiro 2 jaar behouden, waarna hij voor het eerst in zijn carriére een stapje moest terug zetten (opnieuw C0). Nu, 2 jaar later, werd hij opnieuw beloond met een B6-klasssement.
Het komende seizoen zal Spiro actief zijn in Landelijke afdeling.

De aandachtige lezer zal het niet moeilijk hebben om een voorspelling maken wie in aanmerking komt als ploegmakker …

Welkom Spiro bij P.W. Diest!

 

2 Reacties to “Transfernieuws: Spyridon Fakiolas bij P.W. Diest !”

  1. Vanja said

    Kleine aanpassing: Spiro heeft eerst nog bij Mattec (Maasmechelen) gespeeld. Maar voor de rest wens ik mijn ex-ploegmakker veel succes toe bij zijn nieuwe club !!

  2. marcjanssens said

    Bedankt voor de reactie Vanja. Het artikel werd in die zin aangepast.

Plaats een reactie